Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, σε περιοδεία του σήμερα στην Β’ Πειραιά τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:«Ακόμα και για μια βαθύτατα εθελόδουλη πολιτική τάξη όπως αυτή της χώρας μας συνιστά έκπληξη η έκταση που έλαβε το κύμα “αγιοποίησης” του Β. Σόιμπλε, με αφορμή την μάλλον εξωραϊστική συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά. Μπορεί ο Β. Σόιμπλε να είναι εκ των υπευθύνων μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας στην Ελλάδα, που μάλλον δεν έχει υποστεί καμιά άλλη χώρα σε ειρηνική περίοδο αλλά ο ραγιαδισμός των συνυπεύθυνων κυρίαρχων πολιτικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών κύκλων της χώρας είναι τόσος και τέτοιος, ώστε πολύ γρήγορα μπορεί να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του W. Shaeuble και να δούμε το άγαλμά του σε περίοπτη θέση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ως εθνικού ευεργέτη.Εντυπωσιακή ήταν, επίσης, η άκριτη προβολή που εδόθη στην δήθεν πρόταση του W. Shaeuble για προσωρινή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Κανένας, όμως, δεν ζήτησε από τον W. Shaeuble, ούτε οι τότε συνομιλητές του, να πει πώς εννοούσε συγκεκριμένα την πρόταση του και ποια θα ήταν συγκεκριμένα η βοήθεια της Γερμανίας και της ΕΕ για την υλοποίησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το κυριότερο κανένας δεν ρώτησε τον Β. Σόιμπλε γιατί αφού θεωρούσε τόσο καλή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έδωσε ο ίδιος μαζί με το Γερμανικό κατεστημένο και την ΕΕ τέτοιο σκληρό αγώνα για να ματαιώσουν το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, να το μετατρέψουν αντιδημοκρατικά σε «ΝΑΙ» και σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση και προκλητική κωλοτούμπα της κυβέρνησης.

Η κυρίαρχη πολιτικοοικονομική τάξη της χώρας είναι τόσο βαθιά υποδουλωμένη και παραδομένη στην «προστασία» ώστε να τρομοκρατείται ακόμη και με τις μπλόφες των κηδεμόνων της και να μην μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από την προπαγάνδα.

Η Ε.Ε της Merkel και του Shaeuble έχει ως μόνη πολιτική, οικονομική και γεωστρατηγική επιλογή την αιχμαλωσία της Ελλάδας στο ευρώ και τον ευρωενωσιακό μονόδρομο ως οιονεί αποικία χρέους, λιτότητας και οικονομικής εκμετάλλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα αντί να αναγορεύει ως σωτήρες τους δημίους της, δεν έχει άλλο δρόμο για να ανασάνει και να προκόψει, από την άμεση συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό της νόμισμα και την ρήξη με την νεοφιλελεύθερη Ε.Ε στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης