Την έντονη δυσφορία της Αθήνας προκάλεσε η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στο Twitter πως βρίσκεται στο Άμστερνταμ για να στηρίξει την εθνική ομάδα της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα είπε: «Βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η εν λόγω ανάρτηση, που έρχεται ως συνέχεια άλλων αντίστοιχων κινήσεων το τελευταίο διάστημα, έφθασε εντός λίγων δευτερολέπτων στο Μαξίμου, με την αντίδραση να συνοψίζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ», στη φράση «ως εδώ και μη παρέκει».

Το Μαξίμου φαίνεται πως αποφάσισε να κρατήσει πιο σκληρή θέση προς τη Βόρεια Μακεδονία, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να θυμίζει ποιες ήταν οι διαφωνίες της ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε», ενώ ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης