Το ευνοϊκό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων και στις εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα να συνάπτονται Σ.Σ.Ε. όπως η πρόσφατη στον ΟΛΠ, καθώς και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης χωρίς την ψήφιση νέων μέτρων, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι η υπογραφή της ΣΣΕ στον ΟΛΠ με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της εταιρίας αποτελεί «Άνοιξη»… στον εργασιακό χώρο εν μέσω μνημονίων. Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ιδιαίτερα την επιτυχία με την οποία προχωρεί η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με την οποία ολοκληρώνεται η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δύο διαδικασίες στις οποίες διαφυλάχτηκαν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για πληροφορίες της εκπομπής σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται η αξιοποίηση της προσωπικότητας του Γιώργου Παπανδρέου για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η χώρα έχει πολλές προσωπικότητες διεθνούς και μεγάλου βεληνεκούς οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την επίλυση μεγάλων εθνικών ζητημάτων, στο οποία απαιτείται να υπάρχει κοινός τόπος με όλα τα κόμματα να υπάρχει συνεννόηση, συνεργασία και αξιοποίηση ανθρώπων. Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για το οποίο εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα δείξουν την δέουσα υπευθυνότητα.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε επίσης τις βαρύτατες ευθύνες του τραπεζικού συστήματος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ειδικώς μάλιστα για τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να χρεωθεί επιλογές που συνδέονται με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. «Είτε υπάρξει νέα ρύθμιση είτε υπάρξει κάτι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δε θα χρεωθούν αυτή τη σχέση. Όσο κι αν κάποιοι επενδύουν στους πλειστηριασμούς θα διαψευστούν για άλλη μια φορά», δήλωσε χαρακτηριστικά οκ. Κουρουμπλής.

Για την περίοδο μετά τον Αύγουστο ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι μια νέα περίοδος στην οποία η χώρα έχοντας εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις, ανοίγει το ζήτημα του χρέους, ανοίγουν πολλά ζητήματα που διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό, οικονομικό περιβάλλον. Ερωτηθείς για την κεντροαριστερά δήλωσε ότι δεν γίνεται να αρνείται τον φυσικό της σύμμαχο και να συνεργάζεται με τον πολιτικό της αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης