Για «ομερτά της Μεταπολίτευσης» και «συγκυβέρνηση συγκάλυψης» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην «Αυγή». 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί λένε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει αντικαταστήσει την πολιτική με την εισαγγελική λειτουργία και είναι κυνηγός σκανδάλων. Εσείς τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό, είναι έτσι;

Η ομερτά της Μεταπολίτευσης και τα δύο κόμματα της μόνιμης εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είχαν αποφασίσει ότι κυβέρνηση συνεργασίας θα σημαίνει και συγκυβέρνηση συγκάλυψης. Η Νέα Δημοκρατία συγκάλυπτε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου και το ΠΑΣΟΚ συγκάλυπτε τη Νέα Δημοκρατία του Παπασταύρου, της λίστας Λαγκάρντ και της Siemens. Αν εννοούν ότι οι υποθέσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης κάθε υπόθεση που αφορά τον απλό πολίτη, τότε, ναι, είμαστε το κόμμα της καταγγελίας και υποσχόμαστε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις, όπως οι 19 δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, θα φτάσουν πλέον στη Δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες.

Ένα κεντροδεξιό κόμμα, όπως το περιγράφετε, συνεργάστηκε το τελευταίο επτάμηνο με ένα αριστερό κόμμα. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της συνεργασίας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η εθνική συμφιλίωση. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τον εμφύλιο πόλεμο. Σε αυτή τη συνεργασία είδαμε την έντιμη Αριστερά, η οποία διαφυλάσσει τις αρχές και τις αξίες της να συνεργάζεται με την έντιμη Κεντροδεξιά. Την Κεντροδεξιά που δεν συμμετείχε ούτε στη Siemens, ούτε στις λίστες Λαγκάρντ, ούτε στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων. Εκείνη την Κεντροδεξιά η οποία αποτελείται από λαϊκούς πολίτες που πιστεύουν σε αρχές και σε αξίες. Που πιστεύουν στην εθνική ενότητα και στην εθνική συμφιλίωση. Που πιστεύουν στο όραμα ότι όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε λόγω της προσχώρησης της ΝΔ στη μνημονιακή λογική. Δεν ανησυχείτε ότι τώρα που ψηφίσατε τη νέα δανειακή σύμβαση ο κόσμος πιθανόν να σας εγκαταλείψει;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλοί πολίτες είναι προβληματισμένοι. Αλλά η συμφωνία την οποία ψηφίσαμε δεν είναι Μνημόνιο. Η συμφωνία που ψηφίσαμε είναι ουσιαστικά η πρώτη έξοδος της Ελλάδας από το αγγλικό δίκαιο. Είναι η λύση για τη διαγραφή του χρέους, όπως είχαμε υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες. Είναι η κοινωνική δικαιοσύνη με την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων. Είναι ουσιαστικά ένα τριετές πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην έξοδο από την πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και των Μνημονίων.

Πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παρότι θα μπορούσαμε να έχουμε ηρωοποιηθεί με την έξοδό μας, γιατί θεωρήσαμε ότι ένας έντιμος νέος πολιτικός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε σε νέα πολιτική, η οποία είναι απεξαρτημένη από τα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, από τις συμφωνίες του παρελθόντος και από τους πολιτικούς δεινόσαυρους της οικογενειοκρατίας.

Όταν μπήκα στην κυβέρνηση, στο υπουργικό συμβούλιο, είπα του Αλέξη Τσίπρα ότι εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αποχωρήσουμε. Αποδείξαμε ότι στηρίξαμε με ομοψυχία, στο σύνολο μας η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτήν την κυβέρνηση, και το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον.

Το διάστημα που ήσασταν υπουργός Εθνικής Άμυνας στείλατε στον εισαγγελέα δεκάδες υποθέσεις. Υπάρχει εικόνα σχετικά με τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό κράτος από τη διαφθορά στον χώρο των εξοπλισμών;

Βάσει του γερμανικού δικαίου, μια σύμβαση η οποία υποκρύπτει δωροδοκία είναι ως μηδέποτε κατατεθείσα. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, τι συμβαίνει με τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που δεν έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το 85% των συμβάσεων που δεν έχουν εγγυητικές επιστολές. Η ζημιά που προκάλεσαν στο Ελληνικό Δημόσιο οι συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή μπήκαμε πλέον στην εποχή της αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου και της αποζημίωσης του ελληνικού λαού από τα σκάνδαλα τα οποία διενεργήθηκαν, ιδίως στον τομέα των εξοπλισμών.

Πολλοί λένε ότι οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου όχι μόνο δεν θα δώσουν αυτοδυναμία, αλλά πιθανόν να μην αρκεί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πώς αντιμετωπίζετε πιθανή διεύρυνση ενός τέτοιου σχήματος;

Εάν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις την k1 περίοδο του δημοψηφίσματος, όπου το «Πρώτο Θέμα», τα «Παραπολιτικά» και άλλες εφημερίδες έβγαζαν μπροστά το «Ναι», αντιλαμβανόμαστε ότι η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μεγάλη, όπως και το ποσοστό της εισόδου των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Βουλή θα είναι τέτοιο που θα επιτρέπει τη συγκρότηση κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός έχει να αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων ή να προχωρήσει στο μέλλον που φέρνει την ελπίδα και την έξοδο από την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και των Μνημονίων, από την πολιτική της δυστυχίας, την πολιτική της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.

Πώς εμπνευστήκατε τον μικρό Αλέξη που χρησιμοποιήσατε στις προηγούμενες αλλά και σε αυτές τις εκλογές;

Ο Αλέξης δεν είναι μικρός. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μεγάλος ηγέτης με τον οποίο μπορέσαμε να συμφωνήσουμε και καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τον ελληνικό λαό. Μην ξεχνάμε ότι ο έλεγχος της χώρας από ξένους στηρίχθηκε πάντα στη διχόνοια. Εμείς καταφέραμε να φέρουμε την εθνική συμφιλίωση. Καταφέραμε ένας αριστερός να μπορεί να είναι συναγωνιστής, σύντροφος και συνάδελφος με έναν κεντροδεξιό. Γιατί, πάνω απ’ όλα, υπάρχει ένας κοινός σκοπός, η υπηρέτηση της πατρίδας μας.

Στους επτά μήνες που ήσασταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ποιο θεωρείτε ότι ήταν το βασικότερο επίτευγμα και ποιο το βασικότερο, ίσως, πρόβλημα;

Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η κατάργηση του ρουσφετιού, η αντιμετώπιση όλων των παιδιών των Ελλήνων με τον ίδιο τρόπο και το μεγαλύτερο σφάλμα, αν θέλετε, ήταν η ταμειακή αδυναμία που είχαμε να εκτελέσουμε τη συμφωνία και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποδοθούν τα χρήματα προς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας, τα οποία, όμως, εμείς εξασφαλίσαμε και έχουμε στείλει ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να ικανοποιηθούν, αποδίδοντας το δίκαιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης