«Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη της οικονομίας. Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Και κάθε μέρα που περνάει πέφτετε ακόμη πιο χαμηλά, εκθέτοντας την πατρίδας μας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, στη συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η γελοία παράσταση τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» πρόσθεσε.

«Να σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης για τα επιτεύγματά σας; Για το ότι μας κάνατε πρωταθλητές στην αύξηση φόρων ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ; Επειδή έγιναν σχεδόν 5 εκατομμύρια κατασχέσεις και 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας, άνοιξαν μια μέρα τον λογαριασμό τους και είδαν ότι το υπουργείο Οικονομικών τούς έχει κατασχέσει τα χρήματά τους; Επειδή οι επενδύσεις είναι στο 1/3 των επενδύσεων του 2007; Επειδή οι τράπεζες έχουν χάσει το 90% της μετοχικής τους αξίας;» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε: «Να σας δώσουμε ψήφο επειδή είμαστε τελευταίοι στην αντιμετώπιση της φτώχειας; Επειδή η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας ή μήπως επειδή οι έμποροι ναρκωτικών δρουν ανενόχλητοι στα πανεπιστήμια και ο Ρουβίκωνας αλωνίζει στην Αθήνα και η κυβέρνηση παριστάνει τον τροχονόμο ή μήπως επειδή οι κακοποιεί δραπετεύουν από τις φυλακές χωρίς να τους πάρει κανείς πρέφα, ενώ οι καταδικασμένοι της 17 Νοέμβρη και ο Κουφοντίνας κάνει περίπατο στο κέντρο της Αθήνας;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, η κυβέρνηση ζητάει εμπιστοσύνη για τη φιλαλήθεια της, «γιατί έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και έφερε το τρίτο μνημόνιο, επειδή έλεγε ότι θα επαναφέρει τη 13η και 14η σύνταξη αλλά έκανε 17 περικοπές συντάξεων, επειδή έκανε 29 αυξήσεις φόρων αν και έλεγε ότι θα προστατεύσει τους αδύναμους και επειδή έκοψε τελείως το ΕΚΑΣ, περιόρισε σημαντικά το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης».

«Μήπως θέλετε να σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο ήθος που φέρατε στην πολιτική ζωή; Για τη γάτα Ιμαλαΐων, για τον μεσάζοντα της Σαουδικής Αραβίας, για τους διαγωνισμούς για τηλεοπτικές άδειες με εγγυήσεις βοσκοτόπια, για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ με τις χαριστικές πράξεις υπέρ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει εμπιστοσύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών αν και «παραχωρεί στους γείτονες μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, μία συμφωνία που χρησιμοποιήθηκε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, μία συμφωνία που στάθηκε αφορμή να βαφτίσει η κυβέρνηση εθνικιστή όποιον ήταν απέναντί της».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η πρόταση εμπιστοσύνης αποτελεί κωμικοτραγικό χειρισμό μίας κωμικοτραγικής κυβέρνησης. «Δεν μπορούμε να γελάσουμε με τις θεατρικές σας παραστάσεις, όσο γελοίες και αν είναι» παρατήρησε και πρόσθεσε: «Όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η γελοία παράσταση τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης