«Στόχος της κυβέρνησης ήταν να οδηγηθεί στην απελπισία μία κοινωνία, η οποία γαντζώθηκε από την ελπίδα που δημαγωγικά της πουλήσατε», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός.

«Φτάσατε μέχρι του σημείου να λέτε: “Ο κόσμος δεν θέλει λεφτά θέλει αξιοπρέπεια”. Ξέρατε ότι η κοινωνία δεν επιθυμούσε νομισματική εκτροπή και βάλατε μπροστά το σχέδιό σας. Να πουλήσετε την ανεργία ως “αξιοπρέπεια”, τη φτώχεια και την καταστροφή του μικρομεσαίου επιχειρηματία ως “αξιοπρέπεια”», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για το δημοψήφισμα ο κ. Ορφανός τόνισε: «Επιτέλους τώρα, κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, πήρατε την πρώτη σας ξεκάθαρη θέση. Απελευθερωθήκατε. Ύστερα από εκατοντάδες αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις των στελεχών σας τους τελευταίους μήνες, ύστερα από βαρύγδουπους αφορισμούς, αποφασίσατε μόλις τώρα καθαρά και ξάστερα τι νόμισμα θέλετε να έχει αυτή η χώρα: τη δραχμή».

Εν συνεχεία, ο κ. Ορφανός σημείωσε ότι «για πρώτη φορά στους πέντε μήνες είστε όλοι μαζί, σε συμφωνία και είστε όλοι μαζί στη δραχμή και στην καταστροφή της χώρας. Και η θέση σας αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή εντολή που έχετε λάβει. Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό και συνεχίζετε να τον εξαπατάτε γιατί δεν έχετε καμία απάντηση.

Θα μπορέσει ο συνταξιούχος αύριο να πάρει τη σύνταξή του;
Ο μισθωτός την αμοιβή του κόπου του;
Ο άνεργος θα βρει την εργασία που αναζητά τόσον καιρό;
Η χώρα θα έχει συμμάχους και μία ισχυρή θέση στο χάρτη;
Και πώς θα γίνουν όλα αυτά;
Με μεγάλα λόγια; Με κορώνες δήθεν περήφανης αντίστασης και διχαστικές ύβρεις;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας ο βουλευτής του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δε λέμε ναι στη λιτότητα, ούτε στις περικοπές. Λέμε όχι στην ολοκληρωτική καταστροφή της πατρίδας, λέμε όχι στο νέο φασισμό που οικοδομείτε.

“Ναι”, δεν σημαίνει περαιτέρω συμπίεση. “Ναι” σημαίνει μια καινούρια μεταρρυθμιστική διαπραγμάτευση. Αυτήν που εσείς δεν κάνατε ποτέ.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης