Επιδοκιμάζει ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός τον προπηλακισμό του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου.

Σε email που έστειλε αργά το απόγευμα, ο Λαγός μιλά για εξέγερση των Ελλήνων οι οποίοι υποχρέωσαν τον υπουργό σε φυγή, ενώ επισυνάπτει και βίντεο στο οποίο ακούγονται διαδηλωτές να φωνάζουν χυδαία συνθήματα και να αποδοκιμάζουν τον υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις για τη σημερινή επίσκεψη του κ. Μηταράκη στην Ορεστιάδα είχαν ξεκινήσει πριν την άφιξη του στο δημαρχείο, όταν κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να μπλοκάρουν την αυτοκινητοπομπή πριν την είσοδο της στην πόλη, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Την ώρα που ο υπουργός Μετανάστευσης βρισκόταν στο δημαρχείο, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα στην κεντρική πλατεία, πολλοί εκ των οποίων είναι μέλη της ακροδεξιάς Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης της οποίας ηγείται ο Λαγός. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κατά την έξοδο του ο κ. Μηταράκης αποδοκιμάστηκε έντονα, ενώ κάποιοι πέταξαν αυγά και καφέδες στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης κατευθύνθηκε προς το ΚΥΤ Φυλακίου, όπου για άλλη μία φορά τον περίμεναν εξαγριωμένοι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα. Η συγκεκριμένη μερίδα κατοίκων της περιοχής αντιδρά έντονα στο σχέδιο του υπουργείου για επέκταση του Κέντρου και ζητά την ακύρωση του, με τον κ. Μηταράκη να δεσμεύεται ότι θα ανακοινώσει την οριστική απόφαση του σε 15 μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

Πηγή: thrakinea.gr, thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης