Στο λαό αξίζει μια κυβέρνηση που θα «κόψει» κάθε επαφή με την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και η οποία θα δώσει στον λαό την εξουσία του πλούτου και των παραγωγικών υποδομών και η οποία με πανεθνικό σχεδιασμό θα αναπτύξει ότι μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή ομιλία της σε μέλη της ΚΝΕ, στον Περισσό.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ελέγχεται από τα «κάτω» προς τα «πάνω» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα είναι πρωταγωνιστής σε μια τέτοια κυβέρνηση η οποία επιπλέον θα καταργήσει την συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα αναπτύξει σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά ωφέλιμες για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως ανέφερε, «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει τείχη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε καμία άλλη διακυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων, είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α , «από άλλους δρόμους» ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

Προτάσσοντας το σύνθημα «Κοιτάξτε μπροστά» και διευκρινίζοντας ότι το σύνθημα αφορά το άμεσο μέλλον, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε ισχυροποίηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα μιας χρήσης, ούτε θεωρεί την δύναμή του ως αυτοσκοπό, αλλά επιθυμεί να ισχυροποιηθεί γιατί πρωταγωνιστής των εξελίξεων πρέπει να είναι ο λαός και το «ΚΚΕ εμπροσθοφυλακή της λαϊκής δύναμης».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια τέτοια κυβέρνηση για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είπε η κ. Παπαρήγα θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν το σύστημα με την παλιά συνταγή και επισήμανε ότι για «πρώτη φορά τα επιτελεία της αστικής τάξης χτυπούν και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί δεν κατάφεραν να βάλουν τον λαό στο χέρι, ούτε μπόρεσαν να προχωρήσουν και τις αναδιαρθρώσεις» και πρόσθεσε ότι μετά και τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, όπου το ένα κόμμα δεν απορροφούσε ψήφους από το άλλο, για τα «επιτελεία αυτά σήμανε η ώρα της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος».

Πηγή: express.gr

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης