Αντιπαραθέσεις πυροδότησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία στο Eurogroup για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

Στη διάρκεια συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αφορμή και τη σημερινή επιστολή Τσίπρα στους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ το ΛΑ.Ο.Σ. επιτέθηκε κατά της χθεσινής συμφωνίας, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο, Αλ. Χρυσανθακόπουλο, να δηλώνει πως «αυτό που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα δεν είναι η Αριστερά αλλά ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε παράλληλο επίπεδο κινήθηκε και η αντιπαράθεση του υπουργού Μεταφορών -και μέλους πλέον της ΝΔ- Μάκη Βορίδη, με την παλιά του κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ..

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στη συμφωνία, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήστος Πρωτόπαπας απέφυγε τους θριαμβευτικούς τόνους που είχε χρησιμοποιήσει μετά το πρώτο Μνημόνιο, εκτιμώντας, ωστόσο, πως «παρατείνει την ελπίδα, βασισμένη στις οδύνες του ελληνικού λαού». «Θα ήταν τεράστιο λάθος να ασχοληθούμε μόνον με το δυσβάσταχτο για τον πολίτη κόστος και να μη δοθεί το απαραίτητο βάρος εκεί που θα κερδηθεί ή θα χαθεί το στοίχημα: στις διαρθρωτικές αλλαγές» υπογράμμισε.

«Δεν δικαιολογούνται πανηγυρισμοί, έστω επειδή αποφύγαμε μιαν άτακτη χρεοκοπία. Το μόνο θετικό είναι η ελπίδα με τη διαγραφή των 100 δις ευρώ» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μουσουρούλης. «Αν δεν πάει καλά αυτό το πρόγραμμα, και άλλα κράτη-μέλη που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μας θα θεωρήσουν πως η εξέλιξη αυτή τούς αφορά άμεσα – και εδώ είναι το μεγάλο μας όπλο σε σχέση με την Ε.Ε., στο πλαίσιο του στόχου για ανάπτυξη» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης