Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αλγερία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος το απόγευμα επιστρέφει στην Αθήνα.

Το πρωί επισκέφθηκε την παλιά πόλη του Αλγερίου (casbah) και εργοστάσιο κατασκευής βαρέων οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλγερινό ομόλογό του Αμπελαζίζ Μπουτεφλίκα, η οποία συνεχίστηκε με τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

«… Με τον αγαπητό και φίλο πρόεδρο κ. Μπουτεφλίκα, διαπιστώσαμε ότι η συνεργασία μας, σε πάρα πολλούς τομείς, μπορεί να είναι αποτελεσματική και καρποφόρα. Μερικοί τομείς στους οποίους συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης είναι ο τομέας των υδρογονανθράκων, ο τομέας του τουρισμού που, εάν ξεπεραστούν μερικές γραφειοκρατικές δυσκολίες, θα μπορούσε η τουριστική συμφωνία Ελλάδος-Αλγερίας να υπογραφεί και αύριο ακόμη, ή ο τομέας της γεωργίας, ο τομέας των κατασκευών και των υδροηλεκτρικών έργων. Συμφωνήσαμε επίσης, οι επιχειρηματίες τόσο της Ελλάδος όσο και της Αλγερίας να συναντώνται και να υπάρχει μια συνεννόηση και συνεργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα» δήλωσε ο Κ. Παπούλιας μετά τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνική αντιπροσωπεία παρακάθησαν χθες το βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Αλγερίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης