Ολοκληρώθηκε το διήμερο φεστιβάλ της ΛΑΕ «με πολύ κόσμο, παρά την καταρρακτώδη βροχή» όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου του κόμματος, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Χθες πραγματοποιήθηκε συζήτηση ανάμεσα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. και τους τρεις πανεπιστημιακούς: Λεωνίδα Βατικιώτη, Δημήτρη Καλτσώνη και Θόδωρο Μαριόλη, με θέμα «Για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απέναντι στα Μνημόνια και στην Επιτροπεία» την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου της ΛΑΕ οι ομιλητές ανέλυσαν τη σημερινή συγκυρία, «μετά την απόφαση του Eurogroup, με την προώθηση πολιτικών λιτότητας και εξευτελιστικής εποπτείας μέχρι το 2060 και άσκησαν δριμύτατη κριτική στην νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα και στη μνημονιακή αντιπολίτευση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, «παρουσίασαν τις προτάσεις και τις θέσεις τους για μια εναλλακτική στη λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο προοπτική και για την αναγκαιότητα της συγκρότησης μετώπου των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Προηγήθηκαν, δύο συζητήσεις «Από την δουλειά στην δουλεία» και «Δήμοι και δημοκρατία: Για ένα κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπου όπως αναφέρει η ΛΑΕ«με μαζική παρουσία εργαζομένων, συνδικαλιστών και νεολαίων η πρώτη και πλήθους εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κινημάτων η δεύτερη».

«Η επιτυχία, παρά την πρωτοφανή για την εποχή κακοκαιρία, του διήμερου φεστιβάλ της Λαϊκής Ενότητας Unity στέλνει ελπιδοφόρα, ενωτικά, αγωνιστικά και νικηφόρα μηνύματα στο λαό και στη νεολαία. Οι πολιτικές, κινηματικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της ΛΑ.Ε θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι με νέες καινοτόμες εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες» αναφέρει στο δελτίο τύπου της ΛΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης