Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη, συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ το πλαίσιο της συνάντησης οι Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ συμφώνησαν να να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή τριμερής συνάντηση σημειώνεται πως ακολουθεί το χθεσινό αιφνίδιο τετ α τετ ων δύο ΥΠΕΞ που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Ο κ. Matthew Nimetz, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε σήμερα από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Dimitrov, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης