Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Μιχελάκη με την τρόικα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013, 11:48
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Μιχελάκη με την τρόικα
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στις 10.45 έφθασε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Συγχρόνως, έξω από το υπουργείο η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας για τις μετακινήσεις των περίπου 3.500 δημοτικών αστυνομικών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί.

Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να τεθούν 2.500 υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.

Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη του 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Όσον αφορά στις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, αυτές θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για 3.500 άτομα που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013, 12:17