Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Θράκη. Τελευταίος σταθμός του πρώην πρωθυπουργού η Ξάνθη, όπου θα τον φιλοξενήσει ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός

Ο κ. Καραμανλής χθες επισκέφθηκε το θέατρο της Μαρώνειας στη Ροδόπη και το ιστορικό αρχαιολογικό μουσείο μαζί με τον πρώην βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2015 αν και μακράν πρώτος σε σταυρούς είχε μείνει εκτός Βουλής λόγω εκλογικού νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ξάνθη όπου θα τον φιλοξενήσει ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός.

Την Παρασκευή ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε το Ισαάκιο, το χωριό από όπου κατάγεται ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης στον Έβρο και συνομίλησε με κόσμο στην πλατεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε σε φυλάκιο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, ο κ.Καραμανλής βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο «Γέφυρα», που είναι υπεύθυνο για τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό.

Αν και η επίσκεψη του κ.Καραμανλή στη Θράκη, επισήμως είχε ιδιωτικό χαρακτήρα, αναπόφευκτα μεταδίδει πολιτικό μήνυμα ευρύτερης  στήριξης της περιοχής, αλλά και των συμβολισμών σε μία περίοδο κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας.

Επίσης έχει και κάποιο… παραταξιακό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι στις τελευταίες εκλογές (και λόγω εκλογικού νόμου) η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή σε δύο από τους τρεις νομούς της περιοχής.

Πηγή: thepressroom.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης