Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη
Mε τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Lieberman ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Lieberman είχαν μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα των επερχόμενων πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο γενικών γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών τον προσεχή Νοέμβριο και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επόμενου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

O κ. Βενιζέλος συζήτησε, τέλος, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας που διανοίγονται τόσο σε διμερή βάση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ όσο και τριμερή βάση από κοινού με την Κύπρο.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 20:34