«Είναι φανερό ότι επιχειρείται ολοκληρωτική στροφή προς έναν άτεγκτο ισλαμισμό που στοχεύει να εξαφανίσει κάθε θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτισμικό στοιχείο που δεν συνάδει με την ιδεοληψία του νεο-οθωμανισμού» τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επισημαίνει ότι «για την επίτευξη αυτού του σκοπού καταπατάται κάθε ανθρωπιστική αξία και κάθε διεθνής σύμβαση» και καλεί τους Ευρωπαίους «να βγάλουν τα μυωπικά γυαλιά…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμπεριφορά της γείτονος με την εμμονή της στο “δίκαιο της κατάκτησης” έχει χαρακτηριστικά μεσαίωνα και την αποξενώνει απολύτως με τις αρχές και τις αντιλήψεις του 21ου αιώνα», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος και έκανε λόγο για συστηματική “γενοκτονία της μνήμης”, προς ικανοποίηση των ψηφοφόρων της Ανατολίας, η οποία «πρέπει να βρει επιτέλους μια αποφασιστική απάντηση από την παγκόσμια κοινότητα» και πρόσθεσε:

«Οι τυπικές δηλώσεις και οι χωρίς συνέχεια νουθεσίες το μόνο που κάνουν είναι να καθιστούν την Άγκυρα ακόμη περισσότερο ανεξέλεγκτη. Ιδιαίτερα οι χώρες της Ευρώπης, δυτικής και ανατολικής, οφείλουν να αφαιρέσουν τα μυωπικά γυαλιά του μικροσυμφέροντος και να δράσουν όπως αρμόζει σε κράτη που τιμούν την πολιτισμική τους κληρονομιά και το διεθνές δίκαιο. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τους διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO, καθώς στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανήκει και η Μονή της Χώρας. Τώρα, επομένως, είναι η ώρα των κυρώσεων και της διεθνούς στηλίτευσης της τουρκικής ύβρεως».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης