Το όραμά της για μία νέα Αθήνα, ασφάλειας και ευημερίας, με άξονα την ανάδειξη και αξιοποίηση τοποσήμων πολιτισμού, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος, παρουσίασε την Τετάρτη η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια στην Α’ Αθηνών.

Η πρωτοβουλία αυτή της κας Κεφαλογιάννη, πρώην υπουργού Τουρισμού και τομεάρχη Πολιτισμού ΝΔ, αποτελεί μέρος του οράματός της για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας μέσω της ανάδειξης του πολιτιστικού της αποθέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση δεν περιορίστηκε σε ευχολόγια αλλά στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων, που εδράζονται σε ώριμες προσεγγίσεις και στη σύγχρονη αντίληψη για την αναμόρφωση του αστικού τοπίου με όχημα τον πολιτισμό.

Στην εκδήλωση εξετάσθηκαν διεξοδικά οι βασικές παράμετροι του σχεδίου από τους ομιλητές, την κα Ήρα Βαλσαμάκη- Ράλλη, πρώην αντιδήμαρχο Αθηναίων, φιλόλογο M.Ed.(BU), την κα Λίνα Μενδώνη δρ Αρχαιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών  – πρώην γενική γραμματέα ΥΠΠΟ και τον κ. Γεώργιο Πανέτσο, καθηγητή Αστικού και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, πρόεδρο Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών.

Η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση της κας Όλγας Κεφαλογιάννη ήταν εντυπωσιακή, καθώς το παρών έδωσαν κάτοικοι του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος, πρόσφατα εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Α’ Αθήνας και σημαίνουσες προσωπικότητες του πολιτισμού, των γραμμάτων και της τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινός παρανομαστής στις παρεμβάσεις όλων η, μέχρι σήμερα, αδυναμία της Πολιτείας να αναδείξει την κληρονομιά της Αθήνας σε μοχλό για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.

Στην παρέμβασή της, μεταξύ άλλων, η κα Κεφαλογιάννη σημείωσε:

Η Αθήνα μας χρειάζεται ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο. Και η δική μας απάντηση στην εγκατάλειψη της πρωτεύουσας είναι η ανάπλαση του κέντρου της μέσα από αναπτυξιακά σχέδια βασιζόμενα στην εξωστρέφεια του πολιτισμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκλεκτούς ομιλητές, γιατί συνεισέφεραν τα μέγιστα στη διαδικασία ωρίμανσης του σχεδίου μας για την Ακαδημία Πλάτωνος και του μεγάλου στόχου που υπηρετώ, για μία Αθήνα, που επουλώνει τα σημάδια της κρίσης, που αναπτύσσεται και δημιουργεί. Μία Αθήνα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλους τους σωστούς λόγους.

Για τον πολιτισμό της. Τη δημιουργικότητά της. Το φιλικό της περιβάλλον. Την ανεκτικότητά της. Ως μία πόλη ιδανική για να ζει κανείς και να δημιουργεί. Ως μία πόλη πρότυπο για τους κατοίκους, τους επισκέπτες, τις γενιές που θα έλθουν.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι εφικτή εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και συνέργειες της κοινωνίας με την Πολιτεία.

Τίποτα ερήμην της κοινωνίας.

Δεσμεύομαι, από όποια θέση κι αν υπηρετήσω την πολιτεία και τους πολίτες, η αναβάθμιση της καθημερινότητας των Αθηναίων να είναι η προτεραιότητά μου. Μαζί προχωράμε, μαζί επαναφέρουμε την Αθήνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλους τους σωστούς λόγους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης