Όλγα Κεφαλογιάννη: Πυλώνας ανάπτυξης για θρησκευτικό τουρισμό η Ζάκυνθος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 23:12
Όλγα Κεφαλογιάννη: Πυλώνας ανάπτυξης για θρησκευτικό τουρισμό η Ζάκυνθος
Πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μπορεί να αποτελέσει η Ζάκυνθος σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμοόυ Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία βρίσκεται στο νησί προσκεκλημένη για το διεθνές συνέδριο προς τιμή του Ανδρέα Βεζάλ.

Η υπουργός βρέθηκε στην εκκλησία του πολιούχου της Ζακύνθου και προσκύνησε στον Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου. Ακολούθως ξεναγήθηκε από τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και ενημερώθηκε για την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των Στροφάδων για τη στήριξη του Καστρομονάστηρου. Την υπουργό συνόδευαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, δημοτικοί σύμβουλοι κ. ά.

Η κ. Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι «βρίσκομαι εδώ μετά από πρόσκληση του δημάρχου για τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τον Ανδρέα Βεζάλ και με πρόσκληση του πρέσβη του Βελγίου. Θα μου δοθεί η ευκαιρία να δω πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς ως υπουργείο Τουρισμού και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία, τις τοπικές αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, ώστε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν και να βελτιώσουμε τις υποδομές για να προσελκύσουμε περισσότερο τουρισμό, περισσότερους μήνες το χρόνο και βεβαίως να προσελκύσουμε θεματικό τουρισμό».

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στον θρησκευτικό τουρισμό επισημαίνοντας:

«Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία της Ελλάδας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού και η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Σε ένα νησί με σπάνιες ομορφιές μάς ενδιαφέρει να αναπτύξουμε και το θαλάσσιο τουρισμό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 23:16