Όλγα Γεροβασίλη: «Η ΝΔ θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, 19:53
Όλγα Γεροβασίλη: «Η ΝΔ θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία»
«Επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε: Θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της με αφορμή σημερινή συνέντευξη Τύπου του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων των υπουργείων.

Η κ. Γεροβασίλη στη δήλωσή της αναφέρει:

«Η αποκομματικοποίηση της δημοσίας διοίκησης, δηλαδή η επιλογή των επιτελικών στελεχών της με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό αποτελεί βασικό στοιχείο της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης.

Μετά από 5 μήνες συστηματικής υπονόμευσης της μεταρρύθμισης αυτής από την αξιωματική αντιπολίτευση (μέσω ανακοινώσεων, δηλώσεων, διαρροών και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων), σήμερα επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε επισήμως τη θέση της: "Αποκομματικοποίηση δεν είναι η μετατροπή θέσεων με πολιτικό χαρακτήρα σε διοικητικές".

Δηλαδή, η ΝΔ δεν θέλει οι μέχρι πρότινος κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής.

Επιτέλους!

Για τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, αποκομματικοποίηση σημαίνει:

- Διορισμούς σε θέσεις γενικών γραμματέων αποκλειστικά πολιτευτών και κομματικών στελεχών.

- Στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με εγγεγραμμένους στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και μόνο.

-Τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και αφισοκολλητών σε υψηλές θέσεις ευθύνης, χωρίς διαδικασίες και μετά τα μεσάνυχτα…

-Καρατομήσεις επιτελικών στελεχών, χωρίς καμία απολύτως αιτία πλην της κομματικής ταυτότητας.

Δε διστάζει μάλιστα η ΝΔ να ψέξει και τους ίδιους τους θεσμούς, γιατί υποστηρίζουν την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας οίκησης. Μάλλον, διεθνώς δεν ορίζεται η αποκομματικοποίηση, όπως την εννοεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης…» καταλήγει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, 19:59