«Αίτημα των Ελλήνων πολιτών ήταν και παραμένει περισσότερη και πραγματική Δημοκρατία» αναφέρει, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Liberal.gr. Μεταξύ άλλων η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα:

H απλή αναλογική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αναλογικότητα του εκλογικού συστήματος αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κάνουμε λοιπόν και έγκαιρα. Φέρνουμε την πρόταση για απλή αναλογική πολύ νωρίτερα από τον εκλογικό χρόνο, ώστε να μην υπάρχει ούτε καν η υπόνοια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Το είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές και συνεπώς τηρούμε τη δέσμευσή μας» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καταθέτει τον εκλογικό νόμο για να διαιωνίσει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στα κυβερνητικά σχήματα, η κα Γεροβασίλη απαντά ότι εκ του πονηρού θα ήταν αν υποστήριζε η κυβέρνηση το παρόν σύστημα που δημιουργεί έντονες στρεβλώσεις στην αντιπροσωπευτικότητα και δημιουργήθηκε από τους προκατόχους της, ακριβώς με τη λογική της ωφελιμιστικής διαχείρισης του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το αίτημα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, πιστεύουν στην απλή αναλογική, ήταν και παραμένει “περισσότερη” και “πραγματική Δημοκρατία”. Ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος καθιστά τη Βουλή πραγματικά αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας θεσμό και ταυτόχρονα διευρύνει τη λαϊκή κυριαρχία, δίνοντας ουσιαστικότερο ρόλο και λόγο στους νεότερους πολίτες» δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη και σημειώνει πως «είναι θετικό το γεγονός ότι τα περισσότερα κόμματα της Βουλής βρίσκονται σε παρόμοια λογική, αφήνοντας τη Νέα Δημοκρατία μόνη να επιμένει παράφωνα σε ένα στρεβλό και ελάχιστα αντιπροσωπευτικό σύστημα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Κατά της απλής αναλογικής Βενιζέλος – Αλιβιζάτος – Τσακυράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης