Η τακτική της πολιτικής αποπλάνησης της κοινής γνώμης με ανεδαφικές υποσχέσεις και ανερυθρίαστα ψέματα, αποδείχθηκε το «δυνατό» σημείο του Αλέξη Τσίπρα και των πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπό ένα αριστερό, δημοκρατικό προσωπείο η πρώτη φορά Αριστερά επιδίδεται εδώ και ενάμιση χρόνο σε ένα -άνευ προηγουμένου- θέατρο του παραλόγου, καταπατώντας κάθε προεκλογική δέσμευση που έπεισε τους πολίτες να της δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αμετάκλητη απόφασή μας είναι να τηρήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», δήλωνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο μέτρημα όμως των δεσμεύσεων που έγιναν πράξη, το αποτέλεσμα βγαίνει «μηδέν»… σε αντίθεση με τις κολακείες, τον λαϊκισμό και την προπαγάνδα που «βαφτίζει» το μαύρο άσπρο, το «αριστερό μνημόνιο» ως «μνημόνιο απαγκίστρωσης από τα …μνημόνια των άλλων» και τα μέτρα αφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων ως μέτρα ανάκαμψης και μελλοντικής ευημερίας, αποτέλεσμα της «σκληρής διαπραγματευτικής πάλης» της κυβέρνησης.

Το πριν αλέκτορα φωνήσαι μοιάζει με πταίσμα μπροστά στη σημερινή στροφή των 180 μοιρών της κυβέρνησης προ των εκβιαστικών διλημμάτων από τους δανειστές και τα διευθυντήρια των Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αερολογούμε, ούτε λαϊκίζουμε. Τα ντοκουμέντα υπάρχουν και το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από αυτά. «Θα σκίσουμε τα Μνημόνια», «Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ», «Θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές» είναι κάποιες από τις φράσεις που ακούστηκαν αλλά γρήγορα… ξεχάστηκαν.

Ενδεικτικά:

Αλέξης Τσίπρας: «Είπαμε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Καταργείται».
Νίκος Φίλης: «Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί ΦΕΤΟΣ, το 2015 δεν θα πληρώσουν οι πολίτες ΕΝΦΙΑ».
Νίκος Παπάς: «Δεν θα εισπραχθεί το 2015 ο ΕΝΦΙΑ. Είναι δέσμευσή μας».
Αλέκος Φλαμπουράρης: «Τη λέξη ΕΝΦΙΑ θα την διαγράψουμε έτσι κι αλλιώς».
Πάνος Σκουρλέτης: «Ούτε παράταση του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει».
Γιώργος Σταθάκης: «Θα τον καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ».

Η συνέχεια στα παρακάτω βίντεο:

Οι αγορές που θα χορέψουν…

Οι εκάστοτε κυβερνώντες, ανεξαρτήτως προσήμου, εύχονται κάθε χρόνο για την Ανάσταση της Οικονομίας. Αμήν και πότε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης