Ακολουθούν τα βασικά σημεία της παρέμβασης του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Ολομέλεια της Βούλης.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα είναι η εκλογή του ΠτΔ και είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργούνται προσκόμματα.

Η ίδια η βουλή απαξιώνει τον θεσμό.

Δώστε λίγες ημέρες παραπάνω για να τελειώσει και το προσχηματικό της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί στο κοινοβούλιο να αφήσουμε απ’ έξω τον ΠτΔ από τα κομματικά παιχνίδια.

Περιφέρεια

Μείζον ζήτημα – αποχέτευση

Έχουμε μια επαρχία με δομικά προβλήματα

Παίρνετε κάτι πολύ σημαντικό το παίρνετε από την Περιφέρεια και το φέρνετε στο υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών.  Δεν κάνετε επιλογές αποκέντρωσης. Μαραζώνει η επαρχία και η περιφέρεια.  Το κράτος εγκληματεί σε βάρος της περιφέρειας. Εμεις διαφωνούμε με αυτή τη φιλοσοφία.

Το αθηνοκεντρικό κράτος είναι αποτέλεσμα κακών επιλογών 10ετιών. Δείτε πώς λειτουργούν η Γερμανία και η Γαλλία. Δεν μπορεί να είναι όλα εδώ. Δεν μπορεί ένας επενδυτής από την Μακεδονία να κατεβαίνει 17 φορές στην Αθήνα για να πάρει 17 χαρτιά.

Κάνουμε επιλογές που δείχνουν παλαιοκομματισμό και παλαιά αντίληψη. Είναι αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης για όλη την περιφέρεια.

Φτιάχνονται κτήρια, δαπανώνται χρήματα και μετά ως κυβέρνηση ερχόμαστε και τα αλλάζουμε. Πώς γίνεται να μην υπάρχει προϋπολογισμός για την αγορά του κτηρίου. Να μένουν στο κενό υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν στην Κρήτη τον Απρίλιο του ’19. Αυτογελιοποιούμαστε. Στείλατε βουλευτές τον Απρίλιο στην Κρήτη, στα εγκαίνια και τον Οκτώβριο λέτε ότι θα κάνετε νέο κτήριο.

Novartis

Τι θα κάνετε με τη Novartis; Σας έβριζαν. Σας έλεγαν απατεώνες, μιζαδόρους. Η ΑΥΓΗ σας λέει δειλούς. Αν δεν είστε δειλοί είστε ηθικά αυτουργοί μιας συγκάλυψης.

Τώρα βγαίνετε και λέτε ότι δεν θα ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή του τόπου. Ο κ. Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος κάθησε στο σκαμνί από τον εισαγγελέα για όσα έκανε ή δεν έκανε.

Αυτή η υπόθεση με την  Novartis σερνότανε δύο χρόνια. Έχετε το θάρρος να την λύσετε? Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε ούτε η ΝΔ το έχει. Δείτε ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Δεν τα αρπάξανε μόνο οι γιατροί.

Στην υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ δεν πήγε κανένας φυλακή. Δεν τα πήρε κανένας πολιτικός! Ο Χριστοφοράκος που είχε πει ότι λάδωνε Έλληνες πολιτικούς έπινε καφέ δίπλα μου στην Γερμανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι το σκάνδαλο αφορά εσας. Κι εσείς ως μεγαλοαστοί δεν θέλετε να ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή? Σοβαρά? Αυτό είναι? Δηλαδή εμένα θα με πουν απατεώνα και κλέφτη και δεν θα ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή? Υπάρχει και ηθική!

Δηλαδή μόνο η εταιρεία έβγαζε λεφτά! Οι πολιτικοί τίποτα!

Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτή την χώρα υπάρχουν νόμοι αλλά δεν εφαρμόζονται. Η πολυνομία και η μη εφαρμογή του νόμου οδηγεί στα σκάνδαλα. Βάλτε το μαχαίρι στο κόκκαλο να δούμε ποιοι έφταιγαν. Σας προκάλεσε ο Τσίπρας από εδώ μέσα. Να κάνετε εξεταστική είπε!

Τουρκία

Σήμερα το ΜΠΙΛΙΜ2 το τουρκικό σκαφος είναι στο Καστελόριζο. Εμεις λέμε ότι ο πρωθυπουργός πρεπει να καλέσει τους προέδρους των κομμάτων.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η τουρκική προκλητικότητα θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές. Η ΝΔ έχει? Όχι! Ούτε στα Σκόπια ούτε και στο Αιγαίο έχει κόκκινες γραμμές.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης