«Είναι οι πρώτοι μεταμνημονιακοί περίπατοι, οπότε είναι ευχάριστοι. Αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε την ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα στον κόσμο της Ιθάκης, μετά το διάγγελμα που απηύθυνε από την τοποθεσία «Κάστρο» του νησιού. 

Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον παραλιακό δρόμο ακολουθώντας τον πρωθυπουργό για να τον χαιρετίσει, να αντάλλαξουν μια κουβέντα ή και να φωτογραφηθεί μαζί του, σε μια σύντομη διαδρομή -που όμως χρειάστηκε αρκετή ώρα για να διανυθεί- από το δημαρχείο μέχρι την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει επιβλητικά το άγαλμα του Οδυσσέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας έτυχε ενός πολύ θερμού καλωσορίσματος και χειροκροτημάτων, ακόμα και συνθημάτων από τους νησιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησής του, με ορισμένους εξ αυτών να τον ευχαριστούν για την επιλογή του να εκπέμψει τον συμβολισμό της σημερινής ημέρας από τον δικό τους τόπο, την Ιθάκη και πολλούς άλλους να τον παροτρύνουν να «προχωρήσει γερά». «Γεια σου καπετάνιε, καλά τα πας», του είπε ένας γηραιότερος, με έναν άλλο κάτοικο του νησιού να ζητά από τον πρωθυπουργό «ανάπτυξη και ευημερία». Στα στιγμιότυπα της επίσκεψης και αυτό με έναν νησιώτη οπαδό της ΑΕΚ που έσπευσε να τον ευχαριστήσει, λέγοντας του: «Αλέξη μου έφτιαξες γήπεδο, σε ευχαριστώ!», και τον πρωθυπουργό να τον ρωτά αν το «βλέπει» να παίρνει Champions’ League η ομάδα του φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το κλίμα να να λαμβάνει σχεδόν εορταστικά χαρακτηριστικά για το νησί, «περικυκλωμένος» από πλήθος κόσμου, κατοίκους, αλλά και τουρίστες, δημοσιογράφους, φωτογράφους και κάμερες κατά τη διάρκεια της βόλτας του, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις εντυπώσεις του σε αυτή την πρώτη βόλτα ανάμεσα στον κόσμο, για να απαντήσει ότι «είναι οι πρώτοι μεταμνημονιακοί περίπατοι, οπότε είναι ευχάριστοι», αλλά και να υπογραμμίζει: «Αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη, στην κυβερνητική αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, ενώ τον πρωθυπουργό συνοδεύει η σύντροφός του, Μπέττυ Μπαζιάνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης