Σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και την ελληνική γαστρονομία είναι η εναλλακτική πρόταση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, όπως την παρουσίασε στην εκδήλωση «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Ν.Δ. και πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη η κ.Κεφαλογιάννη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο τουρισμός μπορεί να καταστεί στρατηγικός πυλώνας εξόδου από την κρίση γιατί, όπως είπε, «μπορεί να συνδεθεί με τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας μας, όπως την πρωτογενή παραγωγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης και κατ’ επέκταση η ελληνική γαστρονομική παράδοση και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες.

«Μπορούν να αναζωογονήσουν χωριά και οικισμούς της χώρας και φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε αναφορά στις σύγχρονες μορφές τουρισμού στις οποίες επενδύει η Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2010 (νέο ΕΣΠΑ), τονίζοντας ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 το υπουργείο Τουρισμού έχει συστήσει ομάδα με αντικείμενο τη διαμόρφωση σχεδίου δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάπτυξη στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, για την αλλαγή της εικόνας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα την αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των ελληνικών προορισμών.

Για τη νέα τουριστική χρονιά, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη χρόνια για τον τουρισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης