Σε λιγότερο από 24 ώρες έπειτα από την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό πως η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως υποψήφια πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι στηρίζει και αυτή, την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία σε όλη της τη ζωή κινήθηκε πολιτικά στον  χώρο της Κεντροαριστεράς, είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά μάλιστα από εισήγηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο δηλαδή για επιλογή του ιδίου του πυρήνα που λειτουργούσε στο Μαξίμου όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης, ανακοίνωσε κι επίσημα την απόφαση των πολιτικών οργάνων του κόμματος.

Η απόφαση της Κουμουνδούρου να στηρίξει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, σημαίνει επίσης πως η ανώτατη δικαστικός θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, δηλαδή την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένεται δε να υπερψηφιστεί και από τους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ..Κατόπιν όλων τούτων κι όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια κίνηση ματ στην πολιτική σκακιέρα και ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να ευθυγραμμιστεί διότι αλλιώς θα πλήρωνε το τίμημα μιας αδιέξοδης απομόνωσης. 

Θα ήτανε δύσκολο να εξηγήσει δηλαδή γιατί δεν στηρίζει την υποψηφιότητα μιας γυναίκας την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει για ένα από τα  ανώτατα αξιώματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και μια γυναίκα η οποία ουδέποτε κινήθηκε στον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς και άρα δεν είναι κομματική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης