Την πτώση του ηλεκτρονικού συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο: «Πέφτουν ένα-ένα τα “οχυρά” της κυβέρνησης των “αρίστων”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σειρά είχε σήμερα η περίφημη «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», που ειδικά στο πολύπαθο υπουργείο Παιδείας έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Εν έτει 2021, το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη και η «start-up» που εδρεύει στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως, πέτυχαν μια αδιανόητη «καινοτομία». Να ρίξουν -για πρώτη φορά στα χρονικά- το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!

Αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους ταλαιπωρούνται και δεν έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα. Πόση ακόμη αριστεία ανικανότητας και ρεσιτάλ ασχετοσύνης θα αντέξει αυτός ο τόπος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του πριν λίγες ημέρες, ανέδειξε το ζήτημα που προέκυψε με τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Παιδείας. Προειδοποίησε και ζήτησε την άμεση επίλυση των τεχνικών προβλημάτων (link). Ως συνήθως, το υπουργείο Παιδείας κρύφτηκε.

Η απάντησή του ήρθε σήμερα με τρόπο οδυνηρό και αποκαλυπτικό. Όμως η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Δεν μπορούμε να αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε, τι θα γράφονταν και τι θα μεταδίδονταν σήμερα, αν αυτό το ανήκουστο και εξοργιστικό γεγονός συνέβαινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Επαναλαμβανουμε: «η αποτυχία της προετοιμασίας είναι η προετοιμασία της αποτυχίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης