Να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος, στις 18:00) αλλά και σε μία σειρά άλλων πόλεων της χώρας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, καλεί τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βιωσιμότητα του πλανήτη μας αφορά όλες και όλους», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι εικόνες καταστροφής του Αμαζονίου από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές». «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς ένα σύνθημα», αλλά «ζήτημα επιβίωσης του ίδιου του πλανήτη, ο οποίος απειλείται καθημερινά από μια σειρά ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που καταστρέφουν το κλίμα, όπως η ολοένα και αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων ή η αποψίλωση των δασών, υπονομεύουν τη βιοποικιλότητα, μολύνουν την ατμόσφαιρα και τους υδάτινους πόρους», προσθέτει.

«Ολόκληρος ο πλανήτης απειλείται από την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της οποίας, δυστυχώς, γίνονται πλέον καθημερινά ορατές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η συνειδητή άρνηση της κλιματικής αλλαγής από τους ισχυρούς του πλανήτη για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών λόμπυ κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ασφυκτική».

Τέλος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ο συντονισμός των δράσεων όλων των κινήσεων και πρωτοβουλιών των πολιτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης