Την εκτίμηση ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας τόνισε πως, παρά τη μείωση εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα» χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δήλωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι έλεγχοι των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στα δημοσιονομικά στοιχεία της Αθήνας, διευκρίνισε ωστόσο πως ο ίδιος δεν πρόκειται να έχει συνάντηση μαζί τους και πως οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών.

Ερωτηθείς για τυχόν μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την είσπραξη ή την εξοικονόμηση πόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές πως οι όποιες περικοπές δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία, αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, αποσαφηνίζοντας όμως πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αποκάλυψε πως στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων της Τετάρτης, όπου αντλήθηκε το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ, υπήρξε και ένας ξένος επενδυτής που αγόρασε τίτλους αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης