Τις προτάσεις του κόμματος για τους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρουσίασε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ, και της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση.

«Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση, και σε μια εποχή όπου η κρίση έχει κάνει ευάλωτη τη χώρα. Μετά από μια μεγάλη οικονομική κρίση έχουμε δει στο παρελθόν να ακολουθεί μια εθνική καταστροφή. Πρώτος μας στόχος είναι η αποφυγή μιας εθνικής τραγωδίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην πληγεί η εθνική ακεραιότητα της χώρας και η ασφάλεια των πολιτών. Απαιτείται άμεσος καθορισμός της ΑΟΖ καθώς είναι η μόνη λύση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο χρέος, μέρος του οποίου είναι άκυρο και εξαιρετικά επώδυνο», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η χάραξη της ΑΟΖ έχει να κάνει με τις συμμαχίες που θα είναι άμεσα συνδεδεμένες σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ταυτόχρονη εξόρυξη πετρελαίου από τις περιοχές όπου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον όπως η νότια Κρήτη και η περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα πολίτη που χάνεται στις παραμεθόριες περιοχές και στο κέντρο της Αθήνας, και για το λόγο αυτό απαιτείται η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος και ένταξή του στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι κρίσεις πρέπει να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια και μόνο από τη φυσική ηγεσία και την ιεραρχία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα αντικαταστήσει τα ομόλογα που χάθηκαν με ομόλογα γης, ενώ εξήγγειλε την αναστολή της κράτησης του 2% που πληρώνουν οι εν ενεργεία αξιωματικοί για τα Μετοχικά Ταμεία. Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι θα καταργηθεί η διάταξη που διακόπτει τη χορήγηση σύνταξης σε απόστρατους αξιωματικούς εφόσον εργάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης