Μείζον ζήτημα έχει προκύψει για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματος που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ευθυνών των κυρίων Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη στην υπόθεση Novartis. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενώ αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τι μέλλει γενέσθαι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαλμάς, που είναι μεταξύ των δέκα πολιτικών που έχουν παραπεμφθεί για την υπόθεση Novartis φέρεται να δήλωσε «εγώ δεν θα κάνω αυτά που μου κάνουν». Δεδομένου ότι ο ίδιος έχει μιλήσει όμως για «σπίλωση χωρίς στοιχεία», η στάση του ερμηνεύεται και ως πιθανή παραδοχή ότι και η πρόταση του κόμματός του είναι εξίσου αβάσιμη.

Ο κ. Σαλμάς επικαλέστηκε από την πλευρά του λόγους προσωπικής ευαισθησίας, αιτιολογώντας την άρνησή του να υπογράψει την πρόταση του κόμματος για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης. Προσθέτει δε ότι με την ουσία της πρότασης δεν έχει καμία διαφωνία.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας, καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για τη διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Στο μεταξύ, μια ανάσα από την έναρξη των εργασιών της βρίσκεται πλέον η Προανακριτική Επιτροπή που αιτήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη Novartis. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης