«Η συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα δείχνει πως υπάρχουν οι δυνάμεις, οι διαθέσεις, ο κόσμος που θέλει να συγκρουστεί με την πολιτική που κάνει την Ελλάδα σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και έχει την υπογραφή του Τσίπρα και του Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Alpha».

Απαντώντας σε παρατήρηση υπογράμμισε, ότι «η παρουσία του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της “Πανσπουδαστικής” και της ΑντιΕΦΕΕ στο Πολυτεχνείο ήταν ένα ιστορικό γεγονός το οποίο δεν ξαναδιαβάζεται και δεν ξαναγράφεται. Η συμβολή των κομμουνιστών στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης είναι μια σελίδα στην ιστορία του Πολυτεχνείου η οποία δεν θολώνει όσες προσπάθειες κι αν έγιναν μετά την μεταπολίτευση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου μέχρι το Σύνταγμα, ο Ν. Σοφιανός έκανε λόγο για «υποκρισία μετά τους εναγκαλισμούς με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για σχεδόν πέντε χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι κινήσεις δεν αλλάζουν την ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο εγκλωβισμός της χώρας και του λαού σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Τόνισε ότι «η συνέχεια είναι μπροστά μας στους αγώνες για το ασφαλιστικό, τη ΔΕΗ και τα Πανεπιστήμια» και υπογράμμισε πως η ΝΔ στην προσπάθειά της να θωρακίσει την αντιλαϊκή της πολιτική με κατασταλτικά μέτρα έχει συμφέρον να εμφανίζει έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκιαμαχεί θέλοντας να ξεχάσει τι έκανε ως κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι όμως έτσι. Απέναντί της έχει ένα εργατικό λαϊκό κίνημα, ένα φοιτητικό κίνημα και μια πολιτική δύναμη, το ΚΚΕ, που δεν μπορεί να την λερώσει και αυτά θα τα βρει μπροστά της», τόνισε ο Ν. Σοφιανός.

Στο δημοσιογραφικό σχόλιο ότι περί «επιμονής του κόσμου στη λογική είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ» απάντησε «και εμείς επιμένουμε ότι ο κόσμος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Ο κόσμος πρέπει να πει την τελευταία του κουβέντα μέσα από την προσπάθεια να αντισταθεί και από αυτόν τον αγώνα θα δει και το ρόλο που έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναχαιτίσει και να εγκλωβίσει αριστερές διαθέσεις και να τις πάει εκεί όπου τις πήγε και στο έδαφος αυτό μπορεί να φωτιστεί ένας δρόμος που υπάρχει δυνατότητα στην πατρίδα μας να τον περπατήσουμε και είναι ο σοσιαλισμός», πρόσθεσε.

Τέλος απαντώντας σε σχόλιο περί «αποτυχίας του σοσιαλισμού» με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ο Ν. Σοφιανός είπε ότι «τριάντα χρόνια μετά δεν έχουν κατορθώσει να δώσουν στον ελληνικό λαό, σε όλους τους λαούς αυτά που έδωσε ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε παρά τα σοβαρά λάθη που οδήγησαν στην ανατροπή του: δουλειά για όλους, σύνταξη στα 60 και στα 55, πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία, διακοπές και αναψυχή για όλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης