Αιχμές κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου άφησε ο Σταύρος Κοντονής για τα όσα έχουν κατατεθεί εις βάρος του στην προανακριτική επιτροπή.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός προϊστάμενος του αναπληρωτή υπουργού Διαφθοράς δήλωσε στην ΕΡΤ ότι έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά για τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών στη προανακριτική επιτροπή υπογράμμισε: «Είναι σοβαρές καταθέσεις και απ’ ό,τι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί εδώ (σ.σ η εκπομπή) δεν είναι δικαστήριο».

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε όμως και στο αίτημα του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό» δήλωσε προσθέτοντας ότι «θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία». Υπονόησε έτσι ότι κάποιος από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε την άποψή του και για το πώς θα γίνει η εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Εκτίμησε ότι θα καταθέσουν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε έναν χώρο και η κατάθεσή τους θα ακούγεται, θα μεταδίδεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης