«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος του. Εξαντλήθηκε, όμως, η μεσαία τάξη», τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, επισήμανε ότι οι επιπτώσεις της πολιτικής του κ. Τσίπρα έχουν οδηγήσει στη μιζέρια και στη φτώχεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επικρίνοντας την πρωτοβουλία των στελεχών της «ΓΕΦΥΡΑΣ», επαναλαμβάνοντας ότι η «μόνη γέφυρα που ταιριάζει αυτή τη στιγμή στο προφίλ του κ. Τσίπρα είναι η γέφυρα των στεναγμών. Γιατί ακούγεται ο στεναγμός του, βλέπει την ήττα που έρχεται. Η αλήθεια είναι ότι φοβάται τις εκλογές. Εάν δεν τις φοβάται και εάν πιστεύει πράγματι ότι κάθε φορά τις εκλογές θα τις κερδίζει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες και τη στάση του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι το θέμα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση, αλλά αν θα κάνει μια από τα ίδια. «Θα συνεχίσει την ίδια πολιτική; Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια συντηρητική πολιτική που ασκεί και σήμερα ο κ. Τσίπρας. Τελεία και παύλα και αυτό λέμε στον ελληνικό λαό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για δύο συντηρητικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ). Ο ένας υλοποίησε τις συντηρητικές πολιτικές και ο άλλος πρεσβεύει συντηρητικές πολιτικές. Ο δικός μας ο ρόλος είναι να έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό. Να μας δώσει τη δύναμη».

Απέρριψε τη θέση της ΝΔ ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα, λέγοντας ότι είναι προφανές ότι θα εξαχθούν σοβαρότατα πολιτικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. «Το κύριο, όμως, αυτή τη στιγμή για τις ευρωεκλογές είναι να μη δυναμώσει άλλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να μπει ένα τέλος στη διαρκή λιτότητα, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Να μπει ένα τέλος δηλαδή στις πολιτικές που αφήνουν περιθώριο να ανθίσει η Ακροδεξιά και ο εθνικισμός που μπορούν να διαλύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης