Το ζήτημα της ευαισθησίας του ελληνικού λαού στο μέτωπο του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ έθεσε, για πρώτη φορά, επί τάπητος σε ευρωπαϊκό κοινό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συζήτηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της παρέμβασής του «Study Group» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης», εστίασε στις ερωτήσεις που δέχθηκε. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο μέτωπο του Σκοπιανού υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στη χώρα μας. Ευαισθησία που κανείς δε μπορεί να παραγνωρίζει, όπως και να περιφρονεί την άποψη της κοινής γνώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Μητσοτάκης, πολλές από τις ερωτήσεις που δέχθηκε αφορούσαν στην πάταξη του φαινομένου του λαϊκισμού, με τον ίδιο να στέκεται εμφατικά στο οικονομικό πρόγραμμα της «γαλάζιας» παράταξης και σε μία από τις κορωνίδες του. Αυτή της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Άποψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι μία σφιχτή πολιτική πλεονασμάτων μπορεί, ουσιαστικά, να θέσει σε κίνδυνο τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή. Είναι, άλλωστε, πεπεισμένος και αυτό αποδείχθηκε και από τη στάση της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, ότι αφού η Ελλάδα και η επόμενη κυβέρνηση… απλώσουν σε άπαντα τα γήπεδα μία στρατηγική μεταρρυθμιστικής αντεπίθεσης, το ΕΛΚ θα πρέπει να στηρίξει την προοπτική μείωσης τους. Όπως, μάλιστα, σχολίασε, αυτή η θέση βρίσκει απόλυτη κατανόηση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Εντός του «Study Group» η συζήτηση επεκτάθηκε τόσο στο μέγιστο στοίχημα της προσέλκυσης επενδύσεων, όσο και στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας. Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο δρόμο της παροχολογίας, επιλέγοντας πάντα τη «γλώσσα της αλήθειας» με τους πολίτες. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε και στην ανάγκη μετεξέλιξης του ESM σε ένα μηχανισμό που θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις με χαρακτηριστικά ασύμμετρων σοκ.

Πηγή:capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης