Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Παρέδρων του Δικαστικού Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νέων Παρέδρων του Δικαστικού Σώματος για την επίσημη ένταξή τους στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νέοι και νέες Πάρεδροι της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης,

Η σημερινή ημέρα είναι για όλους μας ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε τον όρκο με τον οποίο αναλάβατε την υποχρέωση να υπηρετήσετε έναν θεσμό θεμελιώδη για την εµπέδωση της πειθαρχίας και τη διασφάλιση της νομιμότητας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλείστε να πράξετε τούτο εξοπλισμένοι µε εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας, ώστε να είστε θεματοφύλακες της εφαρμογής των κανόνων του δικαίου υπό καθεστώς απόλυτου σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των δικαζόμενων στρατιωτικών.

Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι υπέρμαχη όχι µόνο της αναγκαιότητας ύπαρξης της στρατιωτικής δικαιοσύνης, αλλά και της ανάγκης θωράκισης και θεσμικής αναβάθμισης του ρόλου της, στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή την αντίληψη την έχουμε αποδείξει και επιβεβαιώσει έµπρακτα, όχι μόνο µε την ενίσχυση των υλικοτεχνικών της υποδομών και τη διενέργεια του πρόσφατου διαγωνισμού, για την πρόσληψή σας, αλλά και µε την επικείμενη κατάθεση στο Κοινοβούλιο ενός σχεδίου νόμου, που φιλοδοξεί να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του χώρου της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Όλα αυτά, σε συνεργασία με την ηγεσία της στρατιωτικής δικαιοσύνης και τους δικαστές.

Την πίστη και πεποίθησή µου για την αναγκαιότητα ύπαρξης, αλλά και θεσμικής αναβάθμισης της στρατιωτικής δικαιοσύνης και του κρίσιμου για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων ρόλου της, δεσμεύομαι να εκφράσω έµπρακτα και στη διαδικασία της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Θα περιμένουμε τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας, προκειμένου να διαμορφωθούν από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης οι αναγκαίες αλλαγές στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για τη διαρκή προσπάθειά του τόσο για την απονομή ταχύτερης και αποτελεσματικότερης δικαιοσύνης όσο και για την αναβάθμιση του συνολικού ρόλου και έργου του Δικαστικού Σώματος.

Νέοι και νέες Πάρεδροι της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης,

η σημερινή ημέρα επισφραγίζει την ολοκλήρωση μιας δύσκολης διαγωνιστικής διαδικασίας, ως αποτέλεσμα της οποίας εντάσσεστε στο Σώμα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Είστε οι άριστοι. Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις, όλες τις ειδικότητες και όλα τα Όπλα, επισκεπτόμενοι όλες τις μονάδες της χώρας. Να γνωρίζετε ποιους δικάζετε και τι έργο επιτελούν.

Κλείνοντας, σας καλώ να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας με τη δέουσα ουδετερότητα, ευσυνειδησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα, αλλά και τόλμη όταν απαιτείται. Η Δικαιοσύνη δέχεται ισχυρές πιέσεις. Εσείς πρέπει να αντισταθείτε, δικαιώνοντας διαρκώς την εμπιστοσύνη όλων μας προς τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στις νόμιμες αξιώσεις και δίκαιες προσδοκίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της κοινωνίας μας, διατηρώντας υψηλό το επίπεδο του Σώματος της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας να έχετε υγεία, να έχετε μια καλή και δημιουργική σταδιοδρομία και να είστε σίγουροι ότι η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι συνεχώς δίπλα σας.

Καλή δύναμη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης