Χωρίς την παρουσία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου κατέθεσε στην ανακρίτρια, αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση της Νovartis μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

O κ. Βενιζέλος, που είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του στις 6 Νοεμβρίου, επανήλθε στο γραφείο της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, όπου παρέμεινε επί τρεις ώρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο δήλωσε:

«Μετά από έναν μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα, ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος». 

Να σημειωθεί ότι λόγω ασθενείας η κυρία Θεοδώρου δεν παρευρέθηκε κατά την κατάθεση του κ. Βενιζέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ακολουθεί, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.), η κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης