«Η χθεσινή ομιλία Τσίπρα είχε δύο βασικά χαρακτηριστικά, Το ένα ήταν η υπεράσπιση όλης της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη πενταετία ως κυβέρνηση και είναι αυτή η πολιτική που δημιούργησε τα “έτοιμα” από τα οποία τρώει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό ανέφερε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ. Και εξήγησε: «Αυτά είναι το τρίτο μνημόνιο, οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά τους οποίους κληρονόμησε η ΝΔ ως “προίκα” και πάνω στους οποίους πατάει για να πάει παραπέρα την επίθεση με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο νομοσχέδιο και όλα αυτά που περιέχει σε βάρος των κλαδικών συμβάσεων, τα σχέδια για το ασφαλιστικό».

«Το δεύτερο χαρακτηριστικό της ομιλίας Τσίπρα είναι ότι επέλεξε την αντιπαράθεση σε ορισμένα σημεία τα οποία θεωρεί προνομιακά της δικής του διαχείρισης σε σχέση με την ΝΔ -ζητήματα πιο αυταρχικού στιλ διακυβέρνησης, ένταση της καταστολής, μεταναστευτικό- τα οποία όμως δεν αλλάζουν τη συμφωνία τους στο κύριο που είναι η συμφωνία σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης που υπηρετούν και οι δύο και ο οποίος γράφει “κέρδη για τους λιγους, θυσίες για τους πολλούς“» υπογράμμισε ο κ. Κουρμούλης στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία για 30 διαδοχικούς μήνες γράφει ανάπτυξη, «αλλά την ίδια στιγμή ο μέσος μισθός στο σύνολο της απασχόλησης παραμένει στο -25% σε σχέση με το 2011, στη μερική απασχόληση έχουμε μέσο μισθό 400 ευρώ μικτό που σημαίνει ότι τα καθαρά για ζήσει ένας νέος σήμερα δουλεύοντας τρίωρο, τετράωρο, πολλές φορές συγκαλυμμένο πεντάωρο και εξάωρο, είναι κάτω από 350 ευρώ».

«Η περίφημη αύξηση του κατώτατου μισθού που διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθους, στην πραγματικότητα συνέβαλε στην αύξηση του μέσου μισθού μόνο κατά 0,6% που σημαίνει ότι και τα δύο κόμματα καλλιεργούν φρούδες προσδοκίες ότι ο λαός έχει κάτι να περιμένει από αυτήν την ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι «το αισιόδοξο και το θετικό, είναι ότι αναπτύσσεται από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους ένας άλλος σχεδιασμός που περιλαμβάνει τα συλλαλητήρια της Τρίτης στα οποία το ΚΚΕ καλεί τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά, την προετοιμασία για απεργία. Υπάρχει ήδη απόφαση από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σε κάθε περίπτωση απεργιακή προετοιμασία για όταν θα φθάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, επισήμανε πως το κύριο σκάνδαλο σε αυτή την υπόθεση είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του φαρμάκου και ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι στο κυνήγι του κέρδους επιχειρούν την πρόσβαση σε κόμματα και κυβερνήσεις για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Υπενθύμισε ότι στην πρώτη φάση (της υπόθεσης) η στάση του ΚΚΕ ήταν ότι «πρέπει να γίνει ό,τι είναι αναγκαίο από την πλευρά της δικαιοσύνης και της βουλής για να διερευνηθεί ένα σκάνδαλο για το οποίο όντως υπήρχαν ενδείξεις ότι υπήρχε», ενώ «με τον ίδιο τρόπο θα τοποθετηθεί όταν προκύψει ξανά το θέμα στη βουλή συνεκτιμώντας τον φάκελο και καθορίζοντας τη στάση του».

Σημείωσε ότι «κατά κανόνα σκάνδαλα και τέτοιες υποθέσεις χρησιμοποιούνται για την αναμόχλευση του πολιτικού συστήματος και για καυγάδες που συγκαλύπτουν πολύ ουσιαστικότερα ζητήματα και σε ό,τι αφορά την πολιτική των δύο κομμάτων».

«Το σημαντικό είναι ο κόσμος να μη συμβιβάζεται με μία κατάσταση όπου η υγεία, η πρόληψη, η θεραπεία, το φάρμακο να εξαρτώνται από τους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων και όχι από τις ανάγκες του λαού», κατέληξε ο Π. Κουρμούλης.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης