«Εν όψει των ευρωεκλογών, προτεραιότητα των προοδευτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη οφείλει να είναι η ήττα του Εθνολαϊκισμού και της Ακροδεξιάς. Η ευρωπαϊκή οικογένεια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, κάτι που αποτυπώθηκε ρητά και στο μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για «Ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και συμπληρώνει «η ΔΗΜΑΡ υιοθετεί συνολικά και όχι κατά περίπτωση τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κάτι που έχει αποδείξει έμπρακτα με τη στάση της σε όλα τα κορυφαία ζητήματα πολιτικής, στην οικονομία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εξωτερική πολιτική. Δεν μπορείς να αποδέχεσαι αυτή την ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά να πράττεις τα αντίθετα σε εγχώριο».

Επίσης για τον προγραμματικό διάλογο των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Οικολογίας επισημαίνει ότι «στην Ευρώπη ο διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων είναι απολύτως αναγκαίος και πρέπει να γίνεται σε προγραμματική βάση και όχι με ευκαιριακές συμπράξεις, οι οποίες όπου δοκιμάστηκαν απέτυχαν» και υπογραμμίζει ότι θα συμμετάσχουν «στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στις 4 Μαρτίου η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich Ebert Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο «Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη», παρουσία του Ούντο Μπούλμαν προέδρου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για εμάς στη ΔΗΜΑΡ, ο διάλογος πρέπει γίνεται δημόσια με θέσεις και προτάσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, και το ίδιο πιστεύουμε ότι έπρεπε και πρέπει να πράξουν και όλες οι δυνάμεις του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ «ενός ολοκληρωμένου και αναλυτικού σχεδίου με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, που θα διαχωρίζει τους δανειολήπτες σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και σε αυτούς που δεν μπορούν. Επίσης, να υπάρξει πρόβλεψη υπέρ των συνεπών δανειοληπτών. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι απαραίτητη η ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης – τραπεζών για το πλαίσιο προστασίας που θα διαδεχθεί τον νόμο 3869/2010 για αυτό και την αντιμετωπίζουμε επί της αρχής θετικά, αναμένοντας το σχέδιο νόμου όπου θα αποτυπώνονται λεπτομερώς τα συμφωνηθέντα».

Επίσης σχολιάζοντας την υπόθεση Παύλου Πολάκη, στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «το πολιτικό σύστημα πλήττεται εξακολουθητικά από συμπεριφορές διαφόρων στελεχών, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Όμως το σίριαλ των τελευταίων ημερών με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, θα έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να είχε προκαλέσει την ξεκάθαρη και με σαφείς αποστάσεις τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν σχέση με την Κεντροαριστερά, αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και τελικά πλήττουν την εικόνα του πολιτικού συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος εν όψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, ορίζεται υπεύθυνος Οργανωτικού του κόμματος ο Θάνος Μαντίκος, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του κόμματος ο Χρήστος Σπίγγος και υπεύθυνος για τη Διακήρυξη των Ευρωεκλογών ο Γεράσιμος Γεωργάτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης