Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη Ρίγα της Λετονίας, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και ότι αναμένει από τους εκπροσώπους των θεσμών να ακούσει τι έχουν να πουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος» δήλωσε και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα».

Συνεχίζοντας, είπε ότι είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν πριν το Eurogroup λάβει αποφάσεις. Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα καθώς και με την ελληνική πλευρά, και τόνισε ότι υπάρχει «μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Παζάρια στο Eurogroup για συμφωνία στις 11 Μαΐου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015, 09:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης