Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και ο Ανδρέας Λοβέρδος «δείχνει» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο της έρευνας για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Η κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας και τον φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του κι άλλα έγγραφα πήρε ήδη τον δρόμο για τη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαβίβασή τους έγινε από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και με βάση τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό «σε συνέχεια της από 13.9.19 αναφοράς τους» και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση, ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου «τις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προφορική κατάθεσή του ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο όνομα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κάτι που δεν είχε κάνει στη μήνυσή του, αποφεύγοντας να τον κατονομάσει ευθέως ως «Ρασπούτιν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λοβέρδος έχει υποστηρίξει στη μήνυσή του πως εντολές του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» εκτελούσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ενώ κάνει λόγο για «τον κατονομασθέντα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο» και «τον ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Με τη μήνυσή του στρέφεται σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δύο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης