Τις συναντήσεις που είχε στο Μαξίμου επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά ο Κωνσταντίνος Φρουζής αποκαλύπτουν σημειώσεις από το ημερολόγιό του που έφερε στη δημοσιότητα η «Αυγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία από το ημερολόγιο του πρώην αντιπροέδρου της Novartis βρίσκονται στην κατοχή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, η οποία έχει συντάξει και τη δικογραφία που έχει σταλεί στη Βουλή.

Οι συναντήσεις στο Μαξίμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις καρτέλες αναγράφονται συναντήσεις του Κ. Φρουζή όχι μόνο με υπουργούς, αλλά και με στελέχη του Μαξίμου τα οποία βρίσκονταν πολύ κοντά στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Tα στοιχεία από το ημερολόγιο του πρώην αντιπροέδρου της Novartis βρίσκονται στην κατοχή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

Μεταξύ των εν λόγω ατόμων βρίσκονται οι Σταύρος Παπασταύρου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός. 

Για τις συγκεκριμένες συζητήσεις έχουν δώσει πληροφορίες και οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Το ημερολόγιο του κ. Φρουζή τις επιβεβαιώνει αλλά δίνει πληροφορίες και για άλλες που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστές.

Αναλυτικά τα ραντεβού όπως έχουν σημειωθεί στο ημερολόγιο:

• Η συνάντηση με τον Χρ. Λαζαρίδη ήταν προγραμματισμένη την Πέμπτη 3 Απριλίου 2013, στις 11.30 π.μ., στον πρώτο όροφο του Μαξίμου.
• Η συνάντηση του Κ. Φρουζή με τον Στ. Παπασταύρου ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, στις 9 π.μ..
• Η συνάντηση του Δημήτρη Πτωχού με τον Φρουζή ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 το πρωί.
•Στο ημερολόγιο αναγράφεται: «(ΠΤΩΧΟΣ) ΓΡ. ΣΑΜΑΡΑ». Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πώς ο Γεωργιάδης έγινε «Άδωνις»

Στο ημερολόγιο επίσης καταγράφονται αρκετές συναντήσεις του κ. Φρουζή με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2013 έγιναν δύο συναντήσεις:

  • Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (στις 2 μ.μ.) στο γραφείο του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη – μάλιστα, λίγο νωρίτερα (στις 1.30 μ.μ.) είχε προηγηθεί και… «προσυνάντηση» εκτός γραφείου του υπουργού.
  • Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου (στις 5.30 μ.μ.) συνάντηση με Άδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο.

Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Φρουζή αποδεικνύουν πως οι δύο άνδρες είχαν μια πιο οικεία σχέση καθώς ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται με το μικρό του όνομα.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, στις 10 Ιανουαρίου 2014, στη 1 μ.μ., (σε μία περίοδο που ο Κ. Φρουζής έχει συνάντηση με τον «Άδωνι» και στην «Αριστοτέλους 17», όπου βρίσκεται το υπουργείο Υγείας). 

Οι συναντήσεις Φρουζή – Γεωργιάδη πλέον είναι συχνές. Την Τρίτη 1η Απριλίου 2014 (πάλι στη 1 μ.μ.) οι δύο άνδρες συναντιούνται πάλι για μία ώρα. Και δύο μέρες μετά, ο Κ. Φρουζής πλησιάζει κοντά στον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά: πραγματοποιεί συνάντηση με τον Χρ. Λαζαρίδη στο Μαξίμου.

Ακολουθούν άλλες δύο συναντήσεις του Κ. Φρουζή με δύο υπουργούς και μάλιστα την ίδια ημέρα και στο ίδιο γραφείο.

Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 ο Κ. Φρουζής συναντά τον τότε υπουργό Οικονομίας Κ. Χατζηδάκη (στις 3 μ.μ.) στη Νίκης 4 – 6 και αμέσως μετά (στις 4 μ.μ.) τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα πάλι στη Νίκης 4 – 6.

Διαβάστε επίσης: Οι ληστές με τις άσπρες μπλούζες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης