Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση για το σκάνδαλο της Novartis, με τις Αρχές να είναι πλέον έτοιμες να καλέσουν για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα, διαδικασία που δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμη και σήμερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση για το σκάνδαλο της Novartis, με τις Αρχές να είναι πλέον έτοιμες να καλέσουν για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα, διαδικασία που δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμη και σήμεραΗ κλήτευση αφορά σε τουλάχιστον 20 πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται άμεσα με τη δράση της Novartis από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε εκείνους που καλούνται για εξηγήσεις είναι ένα σημαίνον -για την έρευνα – πρόσωπο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία συνεργάστηκε με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία και φέρεται να ήταν εκείνος που δρούσε ως «πλυντήριο» από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο άτομο χρησιμοποιούσε, ως φαίνεται, τη διαφημιστική του εταιρεία ως «βιτρίνα» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τη Novartis εντός 24 ωρών να προβαίνει σε κατάθεση και αμέσως σε ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω λογαριασμών της εν λόγω εταιρείας.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελείς Διαφθοράς οδήγησαν επίσης στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος σύντομα -εκτός απροόπτου – θα δώσει εξηγήσεις για τα τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα (Gilenya, Tasigna των 150 mg και των 200 mg και Lucentis) τα οποία υπερκοστολογήθηκαν επί θητείας του στο Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εν λόγω σκευάσματα, όπως διαπιστώθηκε, κυκλοφόρησαν στην αγορά με διαδικασίες – εξπρές και χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι. Ως εκ τούτου δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί και οι υπεύθυνοι τριών ραδιοφωνικών σταθμών (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84), οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί για λογαριασμό τους, ενώ αρνήθηκαν ότι παρείχαν τις υπηρεσίες για τις οποίες εκείνα είχαν «κοπεί».

Ο Φρουζής και το 1 εκατομμύριο

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο έχει τεθεί το ένα εκατομμύριο που φέρεται να κατείχε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, χρήματα τα οποία μάλιστα κρατούσε σε μαύρες σακούλες.

Το εν λόγο ποσόν, σύμφωνα με την έρευνα, διανεμήθηκε από τον ίδιο σε φιλικά του πρόσωπα προς «φύλαξη» τον Ιανουάριο του 2017. Τον Δεκέμβριο του 2016, μόλις έναν μήνα πριν, είχε παραγγελθεί η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

Όσον αφορά στα πέντε πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται, δηλαδή τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Άδ. Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάριο Σαλμά, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Μάιο.

Αναφορικά με την έρευνα για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα (σ.σ.: Ευάγγελος Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος), η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης:
 

https://www.zougla.gr/politiki/article/sti-vouli-to-porisma-gia-to-skandalo-novartis

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης