Τη μονιμοποίηση 2.183 πυροσβεστών 5ετούς θητείας από τον Απρίλιο ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Τόσκας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην τακτοποίηση του ζητήματος εντός ενός έτους αντί για τρία που είχε συμφωνηθεί.

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τις προσπάθειες της Όλγας Γεροβασίλη, εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό. Η έναρξη έχει προδιαγραφεί για τον Απρίλιο του 2018, σε ενάμιση μήνα. Γίνεται αυτήν τη στιγμή η τελική επεξεργασία για την έκδοση της ΚΥΑ και στη συνέχεια θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, που είναι κάτι τελείως τυπικό, για την πλήρη ένταξη αυτών των ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, ο κ. Τόσκας αποσαφήνισε πως αναφορικά με τους υπόλοιπους πυροσβέστες 5ετούς θητείας, οι οποίοι δεν είχαν τα τυπικά προσόντα για μονιμοποίηση, επιλέχθηκε η λύση της ανανέωσης της 5ετούς θητείας τους πέρυσι και συνεχίζουν να αμείβονται και να εργάζονται σύμφωνα με τη σύμβασή τους.

Ο κ. Τόσκας προανήγγειλε και την κατάθεση τροπολογίας άμεσα για τους εποχικούς πυροσβέστες, ώστε, όπως είπε, να καταστεί δυνατή η συνέχιση της απασχόλησής τους και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης