Να δώσουν δύναμη στον πρώτο γύρο των εκλογών, στον άνθρωπο που μπορεί να βγει δήμαρχος, κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου».

Κατά τη κεντρική του ομιλία, στην πλατεία του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ταχιάος, χαρακτήρισε ευλογία το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του πρωταγωνιστεί στους αριθμούς και επισήμανε ότι η συζήτηση αναλώθηκε για το ποιος θα είναι δεύτερος και αν μπορεί να γίνει πρώτος στο δεύτερο γύρο. «Την πόλη δεν μπορεί να την πάει μπροστά όποιος σκέφτεται ως δεύτερος» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την απλή αναλογική, τονίζοντας ότι υπονομεύει τις εκλογές, τον δήμο και τις ίδιες τις ζωές μας.

Επισήμανε ότι όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή και ευθύνη για τη στήριξη που παρέχει στο πρόσωπό του η ΝΔ. Τώρα όμως, περίπου έξι μήνες μετά, νοιώθει ακόμα μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη για την αγάπη με την οποία αγκάλιασε ο κόσμος την υποψηφιότητα του.

Ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι επέλεξε το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για δύο λόγους: γιατί σε αυτό τον χώρο θέλει η παράταξη του να διοικήσει, να στεγάσει το όραμα και το σχέδιό της για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και γιατί πρέπει «να μάθουμε να κάνουμε τις συγκεντρώσεις πολιτισμένα χωρίς να κλείνουμε την πόλη». Άσκησε δε, κριτική για το γεγονός, ότι με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο λιμάνι, κεντρικοί δρόμοι της πόλης ήταν κλειστοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι δέχεται αρνητική κριτική για το παρελθόν του ως αντιδήμαρχος, αλλά πρόσθεσε ότι είναι περήφανος που συνέβαλε στο να υλοποιηθεί το κτίριο του δημαρχείου και η Παλιά Παραλία.

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, ο κ. Ταχιάος υποσχέθηκε ότι θα καθαρίσει την πόλη και πρόσθεσε ότι η θέση του για σύμπραξη του δήμου με ιδιώτες, δεν σημαίνει απολύσεις

Για το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι στη Θεσσαλονίκη δημιουργούνται γκέτο, όπως το ΑΠΘ και η Ροτόντα, και δεσμεύτηκε ότι θα ασφαλίσει την πόλη.

Ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε ότι ως δήμαρχος θα καλλιεργήσει τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να εγκατασταθεί η φοβικότητα στην πόλη. «Είναι εύκολη η ψήφος οργής, η ψήφος της απόγνωσης Αλλά εμείς ζητάμε θετική ψήφο δημιουργίας. Την Κυριακή θα γράψουμε την πρωτιά και την άλλη Κυριακή το νταμπλ. Η Θεσσαλονίκη θα έχει και δεύτερο νταμπλ» κατέληξε.

Στην ομιλία του κ. Ταχιάου, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Σταμάτης, Σάββας Αναστασιάδης, o αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Τάσος Σπηλιόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Κούβελας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης