«Αρχηγικό κόμμα» με ιεραρχία, στην κορυφή της οποίας ήταν ο αρχηγός, ήταν η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το Νίκο Μίχο που είναι ο πρώτος από τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές που  μίλησε για  το «κουβάρι του νήματος» που έδενε τις Τοπικές της οργάνωσης με τα Κεντρικά του κόμματος.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής  παρότι απέκλεισε να δόθηκε από ψηλά η εντολή για τη δολοφονία Φύσσα, απολογούμενος έκανε λόγο για την ιεραρχία που υπήρχε, η οποία, όμως, όπως ισχυρίστηκε,  υπάρχει και στα άλλα κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πάντως ο Νίκος Μίχος αναφερόταν μόνο στο Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στο Γιάννη Λαγό. . 

«Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον… Οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Λαγός…Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση , ήμασταν νόμιμο κόμμα… Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Η οργάνωση του κόμματος ήταν πολιτική ». 

Ο  Νίκος Μίχος  υποστήριξε πάντως πως κάθε Τοπική λειτουργούσε αυτόνομα, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της Χρυσής Αυγής «οικογενειακό».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Μίχος μιλώντας για τη  δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει γιατί ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στο έγκλημα και επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ουδέποτε δόθηκε «από το Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε από άλλο καμία εντολή για παράνομη πράξη» . «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο αφορούσε το πολιτικό κόστος», ανέφερε. 

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν παρέλειψε να αφήσει υπόνοιες για τον τρόπο της  διαχείρισης των οικονομικών του κόμματος,  λέγοντας πως  ο ίδιος έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής στην Εύβοια. «Από το 2013 μέχρι το 2015 δεν έγινε έλεγχος. Το συζήτησα και με άλλους πρώην συναγωνιστές , τα πράγματα είχαν αλλάξει . Ζήτησα να μου πουν που είχαν πάει τα λεφτά . Ακόμη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε », ανέφερε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης