Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, δεν λύνει τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση σε εργαζόμενους και συνταξιούχους παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου από κυβερνητικά χείλη, τόνισε κατά την Ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιμέναμε από το παρόν σχέδιο 1) να δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία 2,5 χρόνια, απασχολούμενοι και συνταξιούχοι. 2) Να αμβλύνει κάποιες από τις ανισότητες που η δήθεν φιλεργατική Κυβέρνηση ΣΥΡ/ΑΝΕΛ δημιούργησε. 3) Να αναστρέφει τα δυσθεώρητα ποσοστά της νεανικής ανεργίας και να ανακόπτει την συνακόλουθη ανοδική πορεία του brain drain», παρατήρησε.

Και υπογράμμισε: «Αντ’ αυτού, είδαμε διατάξεις προχειρογραμμένες, αόριστες, άρα μη εφαρμόσιμες, αναποτελεσματικές και, κατά την προσφιλή τακτική της Κυβέρνησης, ακοστολόγητες, που επουδενί δεν θεραπεύουν τις πληγές που έχετε ανοίξει.», είπε χαρακτηριστικά».

Η κα Κεραμέως, συνέχισε προσδιορίζοντας την ζημία που έχει επέλθει τα τελευταία 2,5 χρόνια σε απασχολούμενους και συνταξιούχους, «οι οποίοι στην ουσία τιμωρούνται από την Κυβέρνηση ΣΥΡ/ΑΝΕΛ, είτε επειδή δουλεύουν, είτε επειδή δούλεψαν», αλλά και τα επιπλέον πλήγματα που επιφέρει το παρόν νομοσχέδιο, «καθώς επιβάλλει νέες μειώσεις συντάξεων και νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέδειξε πως η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, υπερψηφίζει διατάξεις που θεωρεί ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, όπως στο παρόν, η επιτάχυνση της δίκης για τους εργαζόμενους, «ελπίζοντας ότι δεν θα αποτελέσει κενό γράμμα και θα εφαρμοστεί».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, στηλίτευσε το γεγονός ότι «μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα διατάξεων, που, μεταξύ άλλων, βρίθει εμβαλωματικών ρυθμίσεων, οι οποίες τροποποιούν τον νόμο Κατρούγκαλου, για ακόμα μια φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οπότε και ψηφίστηκε, δεν βρίσκουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας».

Ταυτόχρονα, τόνισε «ότι το 2012, σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις του ΣΕΠΕ, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας ήταν στο 40%. Το 2014 είχε μειωθεί στο 12% χάρη στις ενέργειες της τότε Κυβέρνησης Σαμαρά και του Υπουργού κ. Βρούτση. Πώς;

• Με το καινοτόμο εργαλείο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο λειτούργησε υποστηρικτικά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

• Με μία διπλή ισορροπημένη παρέμβαση αφενός αυστηρού προστίμου των 10.500 ευρώ, το οποίο λειτούργησε υπέρ των εργαζομένων, και αφετέρου της μείωσης των εισφορών κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, υπέρ των εργοδοτών.»

Κλείνοντας, η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι «λύσεις υπάρχουν, και διάθεση συναίνεσης για την επίλυση ζητημάτων, όπως τα εργασιακά, υπάρχει. Φοβούμαστε, ωστόσο, ότι το παρόν νομοθέτημα, δεν θα επιλύσει, αντίθετα θα δημιουργήσει και άλλες πληγές σε απασχολούμενους και συνταξιούχους».

Δείτε το video της ομιλίας της κα Κεραμέως

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης