Σε αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του επιχειρηματία Καλογρίτσα το οποίο υπέβαλε μετά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, προχώρησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star και Άlpha.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η έκταση δεν έχει μεγάλη αξία σε σχέση με ότι παρουσίαζε ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Παράλληλα αποκαλύφθηκαν στοιχεία σχετικά με τον ιδιοκτήτη της έκτασης Σπύρο Καραμπάτσο. Επιπροσθέτως σύμφωνα με το Star το η μεταβίβαση των βοσκοτόπων έγινε με πληρεξούσιο νεκρής.

O κ.Καραμπάτσος φέρεται να εξουσιοδοτεί τον κ.Καλογρίτσα να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση το ακίνητο για να αποδείξει ότι διαθέτει τo χρηματικό ποσό που χρειαζόταν για την απόκτηση της άδειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα, πάντα, με τον Alpha ο εμφανιζόμενος αντιπρόεδρος της εταιρείας ΑΓYΙΑ, δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία από το 1995, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζετα σε ΦΕΚ του 2007 με την ιδιότητα του αντιπροέδρου στην εταιρεία του κ.Καραμπάτσου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, αποκαλύπτεται ότι ο κ.Καραμπάτσος το 2013 είχε κάνει αίτηση για να ενταχθεί στη διαδικασία fast track για τουριστικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 1 δισ. ευρώ.

Το αίτημα είχε σταλεί στην αρμόδια γραμματεία αξιολόγησης. Αλλά ο ίδιος δεν συνέχισε καθώς του ζητήθηκαν 300.000 για τη διαχειριστική αμοιβή του φορέα Invest in greece προκειμένου να ολοκληρωθεί η επένδυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star ζητήθηκαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά από την επιτροπή του διαγωνισμού των αδειών από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Ειδικότερα του ζητήθηκε έγγραφο που να φαίνεται ότι έχει την εξουσία διάθεσης της περιουσίας της ΑΓΥΙΑ .

Τότε προσέφερε εγγύηση ενός ακόμη ακινήτου, ιδιοκτησίας Ανδρέα και Αντωνίας Δενδρινού, το γένος Νικολαϊδου με πληρεξούσιο της δεύτερης. Η γυναίκα που ήταν ζωγράφος, όμως, έχει πεθάνει από το 2011 και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να εκπροσωπείται την περασμένη εβδομάδα από τον κ.Καραμπάτσο!

Στα ρεπορτάζ των καναλιών περιλαμβάνονται καταγγελίες για καταπατήσεις εκτάσεων που τώρα έχουν συμπεριληφθεί στην έκταση που εμφανίζεται από τον ίδιο ως εγγύηση στο πόθεν έσχες. Αυτό όμως που αμφισβητήθηκε έντονα είναι η εκτίμηση των 100 εκατ. ευρώ που είχε γίνει για την έκταση το 2011.

«Αν είναι παράνομο αυτό που έκανε ο Καλογρίτσας ας αποκλειστεί», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στον Αlpha 9,89 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Τόνισε πως ουδέποτε έκρυψε τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Καλογρίτσα απορρίπτοντας, όμως, κατηγορηματικά οποιαδήποτε προνομιακή αντιμετώπιση της εταιρείας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης