Nέο ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, η τοποθέτηση του οποίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης και του «παράθυρου» που ανοίγει για τεκνοθοεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, προκάλεσε έντονη φραστική αντιπαράθεση στη Βουλή.

Όταν ανέβηκε στο βήμα, κ. Κατσίκης υπεραμύνθηκε της επιλογής των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν τα άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας που εξομοιώνουν το Σύμφωνο Συμβίωσης με το θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στο πεδίο των εργασιακών ώστε να διεκδικούν τα μέρη του συνυπηρέτηση ή οικογενειακά επιδόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως υποστήριξε, μέσω της συγκεκριμένης οδηγίας ανοίγει ο δρόμος για το δικαίωμα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του περί ανάγκης οριοθέτησης, του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων, επιστρατεύοντας μάλιστα ακόμη και τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για να στηρίξει τις απόψεις του: Οπως υποστήριξε, η Σύμβαση στηρίζει μόνο τον γάμο «μεταξύ ανδρός και γυναικός».

Έκανε επίσης λόγο για μία οδηγία με καταχρηστικούς όρους που υποκρύπτει διεύρυνση της εφαρμογής της στα ομόφυλα ζευγάρια. «Αν αυτό δεν ισχύει γιατί αντικαταστήθηκε ο όρος γεννετήσιος προσανατολισμός με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Γιατί ο γεννετήσιος σημαίνει ο τρόπος αναπαραγωγής κι αυτός με τον οποίο οφείλει να ζει ένα έλλογο ον, ακολουθώντας τα χρηστά ήθη», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο δικαίωμα της «αυτοδιάθεσης» διερωτήθηκε τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού της Α’ Δημοτικού εάν η δασκάλα του κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί στο σχολείο ως άνδρας.

Απευθυνόμενος σε όλους τους βουλευτές ρώτησε: «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω;».

Στα λεγόμενα του αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος και ρώτησε «Γιατί δεν μπορεί;».

«Πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει τον νόμο για το Σύμφωνο Ομόφυλων θα καταψηφίσουμε και σήμερα τα άρθρα 1-2-3-4 που νομιμοποιούν κ ενισχύουν το Σύμφωνο. Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών μας» συνέχισε στην ομιλία του ο κ. Κατσίκης.

Ο κ. Κατσίκης έκανε μάλιστα αήθη αναφορά στο IQ του κ. Γεωργιάδη, γεγονός που ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων επίσης δεν άφησε ασχολίαστο: «Κρίνει προφανώς ο κ. Κατσίκης από το δικό του IQ, έχει μείνει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει».

Το παραλήρημα Κατσίκη παρακολουθούσαν σιωπηλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος από τη θέση του προεδρεύοντος διερωτήθηκε με εμφανώς ειρωνική διάθεση εάν για την πρόσληψή του κάποιος θα πρέπει να υποβάλλει και πιστοποιητικό για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης