«Παράθυρο» στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω επιμήκυνσης των χρόνων ωρίμανσης κρατικών ομολόγων και «παγώματος» των τόκων για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους αλλά χωρίς «κούρεμα» αφήνει το Βερολίνο. Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν απέρριψε σήμερα οποιαδήποτε συζήτηση για την απομείωση των ελληνικών δανείων.

«Ένα αποκαλούμενο “κούρεμα” δεν είναι νόμιμο. Συζητάμε μόνο την επιμήκυνση των ωριμάνσεων, τον ορισμό χρονικών περιόδων χωρίς πληρωμές τόκων ή κεφαλαίου. Πάντοτε το λέγαμε αυτό» εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος στο δίκτυο του Deutschlandfunk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η Γερμανία παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας όσον αφορά στην επίτευξη και υλοποίηση της συμφωνίας, αρκεί να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Η γερμανική κυβέρνηση στο σύνολό της αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτύχει μία καλή συμφωνία. Υπάρχει μία εποικοδομητική προσέγγιση και μία προθυμία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Όλοι μας συμφωνούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, εάν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο νέο τριετές πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης