Το «πάγωμα» των διεργασιών για την εκλογή προέδρου της ΝΔ έως τον Μάρτιο αναμένεται να προτείνει ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Σαλμάς.

Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς θα υπενθυμίσει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, την οποία είχε εγκρίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εκλογές τον Μάρτιο, ενώ θα τονίσει πως το χρονικό διάστημα των εφτά ημερών που είχαν στην διάθεσή τους οι πιθανοί υποψήφιοι για την συλλογή υπογραφών ήταν πολύ μικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα τονίσει πως της διαδικασίας συλλογής υπογραφών δεν προηγήθηκε δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων.

Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρότασή του, ο κ. Σαλμάς θα ζητήσει το νέο χρονοδιάγραμμα που θα εγκριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Σημειώνεται ωστόσο ότι από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποκλείουν το ενδεχόμενο αναβολής, ενώ αντίθετοι στο σενάριο αυτό εμφανίζονται και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δήλωσή του κάνει λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου με τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων. Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης